PLEJECENTER KLARAHUS – KØBENHAVN

FULDDYNAMISK DØGNRYTMELYS

Plejecenter Klarahus, ved afdelingsleder Trine Svendsen, har i samarbejde med Arkitekt Ulrik Christiansen implementeret LIGHTCARE fulddynamisk døgnrytmelys på gange, fællesarealer, kontorer, toiletter samt boliger på et helt demensafsnit i bygning B i de gamles by.

Styringen af lyset foregår via LIGHTCARE OS, som er et helt nyt udviklet og banebrydende software, med mulighed for at brugerne kan definere og individualisere lyset efter konkrete behov. Dette gør op med tidligere tiders lukkede systemer.

Installationen består af arkitektoniske påbyggede BaseCare lamper med fulddynamisk ambient døgnrytmelys og skræddersyede lysscenarier. LIGHTCARE var under processen med til at rådgive omkring hvilke scenarier og farvekombinationer, forskere rundt om i verden har fundet velegnet i demensafsnit, og hvad andre plejecentre har fundet attraktive samt at forene det hele i unikke ønsker og behov på Klarahus.

Det fuldautomatiske døgnrytmelys er forskervalideret og tilpasset medarbejdernes løbende feedback.

Løsningen blev CARE-MORE indeholdende: Tunable White og amber lysdioder som kan lave dagslysregulering samt blåtfrit natlys og derudover også statiske scenarier som f.eks. terapi boost, beroligende eller aktiverende scenarier.

I boligerne er der via sensorteknologi etableret natlysscenarier som fungerer som wayfinding og nudging mod toilettet, med mulighed for tilkobling til et evt. kaldesystem således sensorteknologien også kan fungere som fald- eller nattevandringsvarsling til personalet.

Det hele er pakket ind i et betjeningsvenligt touchskærms univers med mulighed for betjening og overstyring via tryk flere steder i plejecentret og i hver bolig. Elarbejdet er udført af Joost El.

Plejecenter Klarahus KØBENHAVN