PLEJECENTRET AFTENSOL, NØRREBRO

FULDDYNAMISK DØGNRYTMELYS

Københavns Kommune fik i 2017 tildelt midler fra SATS-puljen, midler som de bl.a. brugte på sundhedsfremmende lys på Plejecentret Aftensol. Forstander Eva-Algren-Petersen, blev herefter inddraget i processen, så vi nu har leveret fulddynamisk døgnrytmelys på 2 afdelinger med inputs fra centrets personale.

Styringen af lyset foregår via Lightcare OS, som er et helt nyt udviklet og banebrydende software, med mulighed for at brugerne kan definere og individualisere lyset efter konkrete behov. Dette gør op med tidligere tiders lukkede systemer.

Installationen består af arkitektoniske påbyggede BaseCare lamper med fulddynamisk døgnrytmelys og skræddersyede lysscenarier. Lightcare var under processen med til at rådgive omkring hvilke scenarier og farvekombinationer, forskere rundt om i verden har fundet velegnet i demensafsnit, og hvad andre plejecentre har fundet attraktive samt at forene det hele i unikke ønsker og behov på Aftensol.

Det fuldautomatiske døgnrytmelys er forskervalideret og tilpasset medarbejdernes løbende feedback. Det inkluderer scenarier til afslapning i TV-stuen i en grønlig tone samt blåtfrit nattelys, så beboerne opretholder en stabil døgnrytme og søvnmønster, alt imens personalet stadig kan udføre deres aftens- og natlige opgaver.

Løsningen blev CARE-COMPLETE indeholdende: Tunable White, røde, grønne og blå lysdioder som bl.a. kan lave belysningsscenarier varierende fra stearinlys til blå-himmel (1.200K-12.000K), terapi boost, beroligende sanse og Snoezel scenarier via de 16,7 mio. farvekombinationer. Det hele er pakket ind i et betjeningsvenligt touchskærms univers med mulighed for betjening og overstyring via tryk flere steder i plejecentret. Alt sammen udført i samarbejde med den el-installatør Hvidovre El.

DIV

DIV