KASTANIEHAVEN – GIVE

FULDDYNAMISK DØGNRYTMELYS OG BEROLIGENDE SCENARIER

Efter et studiebesøg på forskningsprojektet Ceres demenscenter i Horsens var centerleder Emma Winter samt 10 af kollegaerne fra Plejecentret Kastaniehaven i Give enige om at investere i fulddynamisk døgnrytmelys i en af boenhedernes  gangarealer samt spise-og fælleslokaler.

Installationen består af arkitektoniske nedhængte og påbyggede BASIC lamper med fulddynamisk døgnrytmelys og skræddersyede lysscenarier, som blev efterspurgt af medarbejderne. Lightcare var under processen med til at rådgive omkring hvilke scenarier og farvekombinationer, forskere rundt om i verden har fundet velegnet i demensafsnit, og hvad andre plejecentre har fundet attraktive samt at forene det hele i unikke ønsker og behov på Kastaniehaven.

Det fuldautomatiske døgnrytmelys er forskervalideret og tilpasset medarbejdernes løbende feedback. Det inkluderer scenarier til afslapning i TV-stuen i en grønlig tone samt blåtfrit nattelys, så beboerne opretholder en stabil døgnrytme og søvnmønster, alt imens personalet stadig kan udføre deres aftens- og natlige opgaver.

Løsningen blev CARE-COMPLETE indeholdende: Tunable White, røde, grønne og blå lysdioder som bl.a. kan lave belysningsscenarier varierende fra stearinlys til blå-himmel (1.200K-12.000K), terapi boost, beroligende sanse og Snoezel scenarier via de 16,7 mio. farvekombinationer. Det hele er pakket ind i et betjeningsvenligt touchskærms univers med mulighed for betjening og overstyring via tryk flere steder i plejecentret. Alt sammen udført i samarbejde med den lokale el-installatør Pagaard el.