PLEJECENTER BIRKELUND, JUELSMINDE

FULDDYNAMISK DØGNRYTMELYS

Hedensted kommune ansøgte og fik tildelt midler fra SATS-puljen, midler som de valgte at bruge på sundhedsfremmende lys på et lukket demensafsnittet. Områdeleder Jette Roest, ansøgte om midlerne og siden blev områdeleder Ditte Teist og personalet inddraget i processen. Vi har leveret og installeret døgnrytmelys i gangarealet og fællesophold.

Styringen af lyset foregår via LIGHTCARE OS, som er et helt nyt udviklet og banebrydende software, med mulighed for at brugerne kan definere og individualisere lyset efter konkrete behov. Dette gør op med tidligere tiders lukkede systemer.

img_5375_490px
img_5374_490px
img_5357_490px

Det fuldautomatiske døgnrytmelys er forskervalideret og tilpasset medarbejdernes løbende feedback. Det inkluderer scenarier til afslapning i TV-stuen i en grønlig tone samt blåtfrit nattelys, så beboerne opretholder en stabil døgnrytme og søvnmønster, alt imens personalet stadig kan udføre deres aftens- og natlige opgaver.

Installationen består af arkitektoniske påbyggede BaseCare med fulddynamisk døgnrytmelys og skræddersyede lysscenarier. Lightcare var under processen med til at rådgive omkring hvilke scenarier og farvekombinationer, forskere rundt om i verden har fundet velegnet i demensafsnit, og hvad andre plejecentre har fundet attraktive samt at forene det hele i unikke ønsker og behov.

Løsningen blev CARE-COMPLETE indeholdende: Tunable White, røde, grønne og blå lysdioder som bl.a. kan lave belysningsscenarier varierende fra stearinlys til blå-himmel (1.200K-12.000K), terapi boost, beroligende sanse og Snoezel scenarier via de 16,7 mio. farvekombinationer. Det hele er pakket ind i et betjeningsvenligt touchskærms univers med mulighed for betjening og overstyring. Alt sammen udført i samarbejde med Klakring El og Lightcares serviceteknikere.

DIV

DIV