PLEJECENTRET ALBERTSHØJ

PLEJECENTRET ALBERTSHØJ

FULDDYNAMISK DØGNRYTMELYS

Albertslund Kommune indgik i 2012 i et OPI-projekt hvor kommunen ville sætte rammerne for fremtidens plejebolig. Læs mere om OPI-projektet på dette link. Opi-projektet resulterede i at der på det nye Albertslund Centrum blev etableret fulddynamisk døgnrytmelys på alle gange, fællesområder samt boliger på rehabiliteringsafdelingen Albertshøj.

Installationen består udelukkende af armaturer med fulddynamisk  døgnrytmelys og skræddersyede lysscenarier. Albertslund valgte en udvidet løsning, hvor der i boligerne ud over indbyggede linje armaturer, samt sengelamper også, til boligens senge/opholdsområde blev valgt en boost terapilampe på en meter i diameter. Denne terapilampe muliggør boost af lys mod depressioner samt specifikt vinterdepressioner ved hjælp af boligens grundbelysning.

Det fuldautomatiske døgnrytmelys er forskervalideret og tilpasset medarbejdernes løbende feedback. Det inkluderer scenarier til afslapning i TV-stuen i en grønlig tone samt blåtfrit nattelys, så beboerne opretholder en stabil døgnrytme og søvnmønster, alt imens personalet stadig kan udføre deres aftens- og natlige opgaver.

Løsningen blev CARE-COMPLETE indeholdende: Tunable White, røde, grønne og blå lysdioder som bl.a. kan lave belysningsscenarier varierende fra stearinlys til blå-himmel (1.200K-12.000K), terapi boost, beroligende sanse og Snoezel scenarier via de 16,7 mio. farvekombinationer. Det hele er pakket ind i et betjeningsvenligt touchskærms univers med mulighed for betjening og overstyring via tryk flere steder i plejecentret.