LANDBYEN MØLLEVANG, RANDERS

Døgnrytmelys med lightcare os styring

Landsbyen Møllevang i Randers har fået renoveret og energioptimeret et udtjent belysningsanlæg med et nyt fulddynamisk og ergonomisk døgnrytmelys anlæg i gange, fællesarealer og køkkener i boenhederne A, B, C & D.

Forebyggelseskonsulent Aase Overgaard Jensen, Centerleder Susanne Vestendahl Eberhard og Projektmedarbejder Line Fiil Andersen har været start til slut været vigtige brikker i samarbejdet om det mest optimale og brugertilpassede anlæg.

Lyset er sammensat med den rette intensitet, farvespektrum og timing i løbet af døgnet for at opnå de biologiske og fysiologiske effekter af døgnrytmelyset. Tidspunkter, farvetemperatur og intensitet er justeret iht. Efterfølgende ønsker fra personale uden at det nævneværdigt påvirker de forsker validerede data. Møllevang, er bestemt et inspirationsbesøg værd for alle i Plejesektoren. Gårdmiljøer, butikker, sanserum, døgnrytmelys, dyrehold mv. tilbydes.

Styringen af lyset foregår via LIGHTCARE OS, som er et helt nyt udviklet og banebrydende software, med mulighed for at brugerne kan definere og individualisere lyset efter konkrete behov. Dette gør op med tidligere tiders lukkede systemer.

Installationen består af 139 stk. arkitektoniske påbyggede BaseCare lamper med fulddynamisk døgnrytmelys og skræddersyede lysscenarier. Lightcare var under processen med til at rådgive omkring hvilke scenarier og farvekombinationer, forskere rundt om i verden har fundet velegnet i demensafsnit, og hvad andre plejecentre har fundet attraktive samt at forene det hele i unikke ønsker og behov.

DIV

DIV