01

PULS – PASSER PÅ DØGNRYTMEN

OPI PROJEKT – RIGSHOSPITAL GLOSTRUP – PLH ARKITEKTER

PULS-armaturet udspringer af et OPI samarbejde mellem Rigshospitalet Glostrup, Henning Solfeldt, PLH Arkitekter og LIGHTCARE.

I efteråret 2013 tog Servicecentret på Rigshospitalet Glostrup initiativ til udvikling af en sengelampe med døgnrytmelys og inspektionslys. Region Hovedstaden stillede midler til rådighed til delvis dækning af udviklingsarbejdet og til indkøb af 25 senge- og bordlamper til afdeling N35. De resterende midler skulle komme fra de relevante private samarbejdspartnere gennem delvis selvfinansiering af egen tid og andre udviklingsomkostninger.

I dag står parterne med et produkt, der er udviklet til brugerne og installeret på Rigshospitalet Glostrup. Lampen har en unik funktionsdygtighed og kan indstilles med døgnrytmelys til patienterne og venflon- eller inspektionslys til personalet.

Produktet har internationale muligheder med brede anvendelsesmuligheder og henvender sig til blandt andet ældreplejen og kontormiljøer.

Sengelampen blev efter introduktionen på lysets dag, nævnt i det nye program New Science – se et uddrag af programmet HER.