BØRNE- OG UNGDOMSPSYKIATRISK
CENTER GLOSTRUP

Døgnrytme- og beroligende lysscenarier

I Børne- og Ungdomspsykiatrisk center Glostrup har LIGHTCARE installeret døgnrytmelys i vagtrum, opholdsrum, gangarealer, fællesrum og patientstuer.

Personalet har mulighed for at styre belysningen fra vagtrum. Her kan personalet styre lyset på patientstuer, der kan skifte imellem døgnrytmelys og vågelys. På stuerne har patienterne mulighed for tænd/sluk af døgnrytmelyset. Har patienter specielle ønsker til et farvet lys, der beroliger dem, kan personalet indstille farven i individuelle rum.

I gangarealerne styres lyset automatisk. Døgnrytmen er indstillet efter vagtrytmen, så personalet om natten oplever det røde lys, der stimulere det biologiske ur.

Lyset på den psykiatriske afdeling i Glostrup skaber bedre og roligere omgivelser for patienterne og tryggere omgivelser for personalet. Lyset er med til at mindske konfliktniveauet mellem patienter og personale – aggressiv adfærd og angsttilfælde kan også påvirkes positivt. Det beroligende scenarie som benyttes er grønligt og virker både beroligende og smertelindrende, og det er et resultat af forskningen som hele tiden finder nye betydninger i lysets mange nuancer.

 

Armaturerne er monteret af Hareskov Elektric A/S

DIV

DIV