stue bred 728 e1597376172216

NÆLDEBJERG PLEJECENTER, GREVE

FULDDYNAMISK DØGNRYTMELYS

Nældebo demensafdeling på Nældebjerg Plejecenter fik i 2016 tildelt midler fra SATS-puljen, dem valgte Plejecenterleder Marianne Mouritsen Jensen og Ingeniør Thomas Aplin at bruge på fulddynamisk døgnrytmelys på gange, fællesarealer, servicerum, tolitter samt køkken på afdelingen Albertshøj.

Installationen består af arkitektoniske påbyggede BaseCare lamper med fulddynamisk døgnrytmelys og skræddersyede lysscenarier. Lightcare var under processen med til at rådgive omkring hvilke scenarier og farvekombinationer, forskere rundt om i verden har fundet velegnet i demensafsnit, og hvad andre plejecentre har fundet attraktive samt at forene det hele i unikke ønsker og behov på Nældebo.

Det fuldautomatiske døgnrytmelys er forskervalideret og tilpasset medarbejdernes løbende feedback. Det inkluderer scenarier til afslapning i TV-stuen samt blåtfrit nattelys, så beboerne opretholder en stabil døgnrytme og søvnmønster, alt imens personalet stadig kan udføre deres aftens- og natlige opgaver.

Løsningen blev CARE-COMPLETE indeholdende: Tunable White, røde, grønne og blå lysdioder som bl.a. kan lave belysningsscenarier varierende fra stearinlys til blå-himmel (1.200K-12.000K), terapi boost, beroligende sanse og Snoezel scenarier via de 16,7 mio. farvekombinationer. Det hele er pakket ind i et betjeningsvenligt touchskærms univers med mulighed for betjening og overstyring via tryk flere steder i plejecentret. Alt sammen udført i samarbejde med den el-installatør Hvidovre El.

gang_h2_500px
gang_h_500px
gang_h3_500px
gang_h4 nat_500px

DIV

DIV