MARIENLUND PLEJECENTER – SILKEBORG

NORDENS STØRSTE  DØGNRYTMELYS PROJEKT

I Silkeborg Kommune har vi stået for opførelsen af Fulddynamisk Døgnrytmelys i 120 plejeboliger og tilhørende fælles- og personalerum. Installationen er den største af sin slags i norden og muligvis i verdenen.

LIGHTCARE har i forbindelse med færdiggørelsen af plejecenteret udgivet en video, der viser vores installation, dens fulde farvespektrum og dens nemme betjening vha. vores nye tablet-app. Derudover viser vi brugen af vores nye koncept “Personligt Lys”. Nyd synet af LIGHTCAREs Fulddynamiske Døgnrytmelys i brug.

Installationen er resultatet af et innovativt forsøgsprojekt i samarbejde med Silkeborg Kommune og andre innovative virksomheder inden for området.

Forsøgsprojektet bestod af opførelsen af “Fremtidens Plejebolig”, hvor flere virksomheder fremviste deres svar på innovativ velfærdsteknologi til ældreplejen. Fulddynamisk Døgnrytmelys var her en del af projektet med en døgnrytmestimulerende lysprotokol, arbejdsspecifikke scenarier og akutlys med kaldefunktion. Formålet var her at skabe en lysløsning, der stimulerer den ældres døgnrytme, tager udgangspunkt i individuelle behov – herunder eventuelle søvnproblemer og synshandikap – med et bredt produktudvalg, der skaber hjemmelige og rolige omgivelser.

I forbindelse med projektet har Silkeborg Kommune med Else Marie Jensen, Chefkonsulent for Velfærdsteknologi, lavet en video af løsningen i plejeboligen, hvor hun blandt andet fortæller om den sensor-styrede akutfunktion

Den fuldautomatiske lysprotokol booster med de mest effektive bølgelængder af lys, så hjernen fortsat producerer ”lykkehormonet” serotonin, idet forskning viser, at det har en effekt i forhold til bla. vinterdepression og regulering af vores døgnrytme. Om aftenen og om natten reguleres styrke, bølgelængder og farvetemperatur, så kroppen kan danne det livsnødvendige ”søvnhormon” melatonin, som produceres under en god og stabil søvn.

TV2 Østjylland og TV Midtvest har omtalt forsøgsboligen flere gange i medierne, da der både har været besøgende fra USA og Kina med fokus på moderne velfærdsteknologi til ældreplejen.