FYNSGADE PLEJECENTER, GRINDSTED

FULDDYNAMISK TUNABLE WHITE I GRINDSTED

På Fynsgade Plejecenter i Grindsted vandt LIGHTCARE licitationsopgaven med at installere fulddynamisk Tunable White belysning i centrets gange, opholds- og fælleslokaler. Her hjælper det beroligende og opkvikkende lys både medarbejdere og beboere til en bedre hverdag. Installationen er udført med Lightcare armaturet AVI-CARE, monteret som indbygget i de nedsænkede lofter samt påbygget på faste lofter.

Løsningen blev CARE pakken indeholdende: Tunable White som bl.a. kan lave dagslysscenarier varierende fra varmt til koldt lys (2.700K-6.500K). Styringen sker fuldautomatisk og følger døgnets rytme hvad angår farvetemperatur og lys intensitet. Personalet har mulighed for fuld lysstyrke i aften og nattetimerne, hvis noget akut skulle opstå. Ved tilvalg af sanse- og snoezelrum kan systemet opgraderes til CARE COMPLETE. Belysningsprincipperne bag “snoezel” er bl.a. at få tilføjet beroligende og sundhedsfremmende lys som modvirkning til angst og vinterdepressioner samt simuleringer af lysscenarier, der normalt kun kan forekomme under udendørs sollys.

Installationen og montagen er udført i samarbejde med den lokale el-installatør Finn Lauridsen.

 Vi har studeret mange artikler om lys- og AV-systemer til at hjælpe demenspatienter. Alt dette delte jeg med Claus fra LIGHTCARE og han indvilligede i at lave et topmoderne demensrum, som alle kunne 
bruge og vedligeholde. Og det virker endnu bedre end forventet! Vi har allerede LIGHTCARE 
døgnrytmelysinstallation i gange samt fællesområder og vil også gerne have det i værelserne. Jeg vil i fremtiden bruge – og anbefaler LIGHTCARE-løsninger til alle – de lytter virkelig til kundernes behov, og gennem ressourcekendskab og knowhow tror jeg de vil de gøre hvert et projekt til en succes.

PLEJEHJEMSLEDER KATHRIN TERKELSEN

❛ Vi ser, at det beroliger meget aggressive og agiterede demensramte, at vi kan reducere medicinomkostningerne, og plejepersonalet får mere tid til andre patienter. Vi ser også, at en trist eller genert demensperson bliver gladere og får mere livsenergi. Det er lettere for personalet at komme tættere
på de demensramte og få deres tillid.

LINE MATHIASEN