pano-10_ver4_2017_1400px skal bruges fremover

FulDdynamisk Døgnrytmelys

MED TERAPI- OG BOOSTFUNKTION

Fulddynamisk Døgnrytmelys er specialudviklet til sundhedssektoren med inputs fra et bredt samarbejde med brugere og forskere på området. Konceptet bygger på formålet at skabe et sundere lys i pleje- og sundhedssektoren. I samarbejde med brugere, døgnrytme- og søvnspecialister har vi udviklet et koncept, der stabiliserer det menneskelige biologiske ur. Fulddynamisk Døgnrytmelys anvender alle farver i farvespektret ved at kombinere RGBWWA (Rød, Grøn, Blå, varm hvid (W), kold hvid (W) og Amber) LED dioder. Vores erfaringer og knowhow gør os i stand til at levere unikke systemer inden for døgnrytmelys og kelvin change løsninger.

  • Det intelligente lys er programmeret i en fast døgnrytme. Med bløde og flydende variationer i lysets farve og intensitet kan vi skabe et lys, der stabiliserer menneskets indre døgnrytme.

  • Om morgenen er boost- og terapifunktionen med til at aktivere kroppen; lyset stiger fra morgenen gradvist til høj intensitet og farvetemperaturer. Det er bevist, at blå farver i lyset er med til at hæmme produktionen af søvnhormonet melatonin og stimulere produktionen af serotonin og kortisol. De blå farver i lyset om morgenen og i løbet af dagen er altså med til at påvirke kroppens energi- og aktivitetsniveau op ad dagen.

  • Om aftenen er det brugertilpassede aften og nattelys med til at skabe optimale betingelser og forberede kroppen til en god nattesøvn. Ved at fjerne de blå farver i lyset og i stedet anvende et rød/orange lys hen på aftenen skabes optimale betingelser for produktionen af søvnhormonet melatonin. Det rød/orange lys er samtidig med til at skabe tryghed og ro for beboere og patienter. Personalet oplever en bedre døgnrytme, da de har nemmere ved at falde i søvn efter endt aften- og nattevagt.
  • Vi tager hensyn til individuelle behov hos beboere samt personale med faste lysscenarier som eksempelvis beroligende-, aktivitets- eller rengøringslys. De faste lysscenarier bygger på erfaringer fra brugere i sundhedssektoren.

  • Det største projekt i Danmark til dato er afsluttet i Silkeborg Kommune, hvor 120 pleje- og demensboliger blev opført.


LIGHTCARE er specialister i døgnrytmelys til pleje- og sundhedssektoren. Med et lysdesign, der stabiliserer døgnrytmen og samtidig tager hensyn til individuelle behov hos beboere, patienter og personale, skaber vi et sundere lys i pleje- og sundhedssektoren

Der er mere roligt her om aftenen, både for beboere og personale. Vores toneleje dæmpes automastisk og fuglene falder også til ro på gangene.

anni, plejepersonale

Jeg gør rigtig god brug af det beroligende lys til beboere, der har svært ved at falde i søvn om aftenen. Vi bruger funktionen lidt tidligere f.eks. sent på eftermiddagen, så de har længere tid til at falde til ro – det virker rigtig godt.

anni, plejepersonale

Jeg sover betydeligt bedre efter aften- og nattevagter, og så har jeg ikke længere den samme hovedpine i dagtimerne, som jeg havde tidligere.

katherine, plejepersonale

Previous
Next

  HVAD ER…

FULDDYNAMISK DØGNRYTMELYS program der følger den naturlig døgnrytme. Når vores krop følger en naturlig døgnrytme oplever vi en bedre søvn, øget energiniveau og tilstedeværelse. Udviklingen af LED teknologi gør det muligt at programmere forskellig farvede lys scenarier der kan betjenes fra et betjenings venligt system. Sammen med det Fulddynamiske Døgnrytmelys, der kan tage udgangspunkt i forskellige chronotyper, følger en række faste scenarier der kan være relevante i flere sammenhænge, herunder lys der eksempelvis virker beroligende eller aktivitetsfremmende.

ET SUNDERE OG BEDRE LYS

Fulddynamisk Døgnrytmelys med terapi-, boost og funktionstilpassede scenarier, er specialudviklet til sundhedssektoren. Vi skaber lys ved at kombinere lavenergi LED-teknologi med innovative styringsenheder. Vi er med i kampen om at skabe et bedre samfund med mindre medicin og mere omsorgsfuldt lys. CARE er det overordnede fokus bag konceptet og hjulet illustrerer vores værdier og forretningsmodel.

LÆS MERE HER

Det hele starter med en gratis LIGHTCARE SCREENING for at sikre den bedst mulige start af dit projekt.

FÅ EN UFORPLIGTENDE OG GRATIS VURDERING

HVAD ER…

TERAPEUTISK LYS er en special udviklet boost funktion, med et højt niveau af blå farver i lyset. Terapilys kan være med til at forebygge vinterdepression og anvendes også i forbindelse med demens og Alzheimers. Terapilys kan give et bedre lys til ældre personer der læser, med den høje lysintensitet og farvegengivelse fremhæves strukturer som gør det nemmere at se.

ny forskning viser øget livskvalitet ved demens 

Et forskningssamarbejde med søvn- og døgnrytmeforsker Katharina Wulff fra Oxford University, personalet på Ceres Center, Horsens, Dansk Lys og LIGHTCARE viser øget livskvalitet ved demens.

LÆS MERE om resultatet, ny viden, personalets udtalelser og se videoen fra afdelingen HER

 

FULDDYNAMISK DØGNRYTMELYS?

Bliv klogere på effekten af Fulddynamisk Døgnrytmelys, med interview af professor Paul Michael Petersen DTU Fotonik og professor Marc Fontoynont Aalborg Universitet SBI. Oplev lyset over 24 timer og besøg nogle af de steder hvor lyset idag gør en forskel. Få svar på nogle af dine spørgsmål, og find ud af hvad der er allerede muligt i dag, og hvad der er muligt, når vi arbejder sammen om at skabe et sundere lys.

DIV

DIV