DNU I SKEJBY

DYRESTALD, FORSKNING MED MUS OG ROTTER I ÅRHUS

Mus og rotter flytter ind. I forbindelse med forskning af biomedicinske opdagelser er der etableret dyrestalde for rotter og mus med speciel ”dyrevenlig” og arbejdsrelateret belysning på DNU i Skejby.

Pt. er der tale om følgende 4 dyrestalde:
Bygning N1 – Bygning 64.03, plan 01, J101-113 – Dyrestald
Bygning N2 – Bygning 63.01, plan 01, J119-162 – Dyreopbevaring
Bygning N2 – Bygning 63.01, plan 01, J119-136 – Dyreopbevaring
Bygning J17 -Plan 01, J117-110 – Dyrestald

 

DNU 1

Styringen af lyset foregår via LIGHTCARE OS, som er et helt nyt udviklet og banebrydende software, med mulighed for at brugerne kan definere og individualisere lyset efter konkrete behov. Dette gør op med tidligere tiders lukkede systemer og appellerer i særdeleshed til forskningsverden.

Installationen består af indbygningsarmaturer type: LEDGO med fulddynamisk døgnrytmelys og skræddersyede blåfrie lysscenarier som ikke ”vækker” dyrene selvom der forskes på forskellige tider af døgnet. Lightcare var under processen med til at rådgive omkring hvilke scenarier og farvekombinationer, forskere rundt om i verden har fundet velegnet og attraktive samt at forene det hele i unikke ønsker og behov.

DNU 2

Det fuldautomatiske døgnrytmelys er tilpasset medarbejdernes løbende feedback. Det inkluderer scenarier som Orange-rød aften og nat belysning. Scenarier som giver mindre træthed, hovedpine og som forhindre reflektioner. Ligeledes anvendes lyset til at booste og simulerer dagslysscenarier på ønskede tidspunkter.

Løsningen er en CARE-COMPLETE indeholdende: Tunable White, røde, grønne og blå lysdioder som bl.a. kan lave belysningsscenarier varierende fra stearinlys til blå-himmel (1.200K-12.000K), terapi boost, beroligende og smertestillende scenarier via de 16,7 mio. farvekombinationer. Det hele er pakket ind i et betjeningsvenligt stand alone og integreret opus betjeningspanel med mulighed for overstyring via et touchskærmsunivers.

DNU 3