CHRISTIANS HAVE PLEJECENTER SOLRØD

CHRISTIANS HAVE PLEJECENTER – SOLRØD

FULDDYNAMISK DØGNRYTMELYS I 22 BOLIGER

Christians Have Plejecenter, ved centerchef Kirsten Bjerregaard Andersen, har i samarbejde med LIGHTCARE implementeret fulddynamisk døgnrytmelys i 22 boliger fordelt over 3 demensafsnit.

Styringen af lyset foregår via LIGHTCARE OS, som er et helt nyt udviklet og banebrydende software, med mulighed for at brugerne kan definere og individualisere lyset efter konkrete behov. Dette gør op med tidligere tiders lukkede systemer.

Installationen består af arkitektoniske påbyggede BaseCare lamper med fulddynamisk ambient døgnrytmelys og skræddersyede lysscenarier. LIGHTCARE var under processen med til at rådgive omkring hvilke scenarier og farvekombinationer, forskere rundt om i verden har fundet velegnet i demensafsnit, og hvad andre plejecentre har fundet attraktive samt at forene det hele i unikke ønsker og behov på Christians Have Plejecenter.

Det fuldautomatiske døgnrytmelys er forskervalideret og tilpasset medarbejdernes løbende feedback.

Løsningen blev CARE-COMPLETE indeholdende: Tunable White, røde, grønne og blå lysdioder som bl.a. kan lave belysningsscenarier varierende fra stearinlys til blå-himmel (1.200K-12.000K), terapi boost, beroligende sanse og sansescenarier via de 16,7 mio. farvekombinationer.

I boligerne er der via sensorteknologi etableret natlysscenarier som fungerer som wayfinding og nudging mod toilettet, med mulighed for tilkobling til et evt. kaldesystem således sensorteknologien også kan fungere som fald- eller nattevandringsvarsling til personalet.

På eksisterende 21”  touchskærme i boligerne er der installeret LIGHTCARE sanse- og stimuli software med billeder og lyd fra velrenommerede MusiCure.

Det hele er pakket ind i et betjeningsvenligt touchskærms univers med mulighed for betjening og overstyring via tryk flere steder i plejecentret og i hver bolig. Elarbejdet er udført af Hareskov Elektric A/S.