ÆLDREPLEJEN

DØGNRYTMELYS TIL ÆLDRE

Bedre lys 24/7/365

Terapilys for den ældre

Terapilys bidrager positivt til den helbredende proces og forebyggelse af kroniske sygdomme, særligt blandt personer i ældreplejen, der opholder sig meget indendørs.

Fulddynamisk lys og terapilys har dokumenteret helbredende effekt for ældre mennesker der har problemer med vinterdepression og træthed, søvnbesvær eller synshandikap.

Terapilys handler om korrekt dosering af lyset, flere undersøgelser har vist, at et korrekt doseret lys har positive effekter på helbredet.

Terapilys

sovevaerelse-med-fleksible-og-flytbare-vaegge_470px

Terapilys for den ældre

Terapilys bidrager positivt til den helbredende proces og forebyggelse af kroniske sygdomme, særligt blandt personer i ældreplejen, der opholder sig meget indendørs.

Fulddynamisk lys og terapilys har dokumenteret helbredende effekt for ældre mennesker der har problemer med vinterdepression og træthed, søvnbesvær eller synshandikap.

Terapilys handler om korrekt dosering af lyset, flere undersøgelser har vist, at et korrekt doseret lys har positive effekter på helbredet.

0007srstill007_470px

Terapilys ved søvnbesvær

Fulddynamisk lys kan hjælpe mod vinterdepression og vintertræthed.

Anvendelsen af lys mod disse lidelser er noget af det mest dokumenterede på området og er en naturlig del af lysløsningen, men visse former for søvnproblemer kan også afhjælpes.

En bedre søvn kan skabes ved at reducere lyset i timerne inden sengetid, kombineret med et opvågningslys tidligt om morgenen der simulere solopgangen. Patienter oplever, at de har nemmere ved at falde i søvn, samtidig med at de har et øget energiniveau i løbet af dagen.

doegnrytme22hjul_tilpas

Dagslys

Dagslyset kan tilpasses i en overordnet døgnrytme eller tilpasses beboernes individuelle behov eller kronotyper.

Døgnrytmelyset er i dag med til, at give ældre og demente en bedre nattesøvn, øge aktivitets niveauet i løbet af dagen og samtidig skabe ro og tryghed.

Faste lysfunktioner som aktivitets- og beroligende lys hjælper både patienter og personale i det daglige. Det blå nuancerede aktivitetslys anvendes typisk ved sociale aktiviteter hvor beboere har behov for øget aktivitetsniveau, den orange beroligende funktion derimod er med til, at skabe ro i stressede situationer.

Aftenlys

Det fulddynamiske lys tilpasses automatisk i bløde overgange. Hen på aftentimerne skifter lyset til en varm, rød/orange belysning, uden de blå farver der blokerer for søvnhormonet.

Lyset er her kraftigt nok til, at beboere og personale kan orientere sig, uden at forstyrre hyggen eller påvirke plejesituationen.

Uden de blå farver i lyset skaber man optimale betingelser for, at kroppen kan falde til ro og dermed forberede beboere og personale til en god nattesøvn.

Skulle der opstå noget akut i aften og nattetimerne hvor der er behov for hvidt lys, vælges et hvid lys scenarie i det område man befinder sig i.

Udfylder personalet rapporter i aftentimerne har de også mulighed for, at vælge et dæmpet hvidt lys.

Nattelys

Til den ældre beboer der ofte er oppe om natten, kan lyset hjælpe patienten ved at afgive et sensor styret orienterings lys til og fra toilettet.

Lyset er her tilpasset så man ikke “vækker” kroppen,  lyset i resten af boligen forbliver samtidig slukket.

Lyset er afdæmpet og farvetilpasset for at give den mest skånsomme belysning så søvnen lettere kan vende tilbage.

Lyset er her rumligt, for at lette orienteringen og støtte beboeren ved balanceproblemer.

 

stuen-set-fra-entredoeren_470px

Terapilys ved
vinterdepression og trætheก

Hovedsageligt handler det om at producere den rette mængde hormoner hos den ældre person, på det rette tidspunkt af døgnet.

En sundere døgnrytme skaber et styrket immunforsvar og forbedrer kroppens rehabilitering. Ved at sikre den rette mængde lys i løbet af dagen øges produktionen af serotonin, som har positiv dokumenteret effekt ved depression.

Hos den ældre beboer, der lider af generel træthed, kan det fulddynamiske lys virke som et vækkeur. Gradvis opvågning ved lys har klinisk dokumenteret effekt på den daglige trivsel. Generel træthed op af dagen kan også afhjælpes ved eksponering af et stærkere lys, som er muligt med fulddynamisk

VIDSTE DU…

at man ved at styre melatoninniveauet “søvnens hormon”, medicinsk eller ved lyseksponering, kan opnå positive resultater:

HVAD ER…

Terapeutisk lys er en special udviklet boost funktion, med et højt niveau af blå farver i lyset. Terapilys kan være med til at forebygge vinterdepression og anvendes også i forbindelse med demens og Alzheimers. Terapilys kan give et bedre lys til ældre personer der læser, med den høje lysintensitet og farvegengivelse fremhæves strukturer som gør det nemmere at se.

  • I behandlingen af søvnforstyrrelser
  • Ved stimulerende effekt på immunsystemet
  • Øget beskyttelse af hjerte, kar og pancreas
  • Reduceret risiko for stress og angst

SANSERUM

SE MERE HER

hvordansynetudviklersigmedalderen600px

Terapilys ved synshandicap

Det terapeutiske lys har positive effekter på diverse synshandicap. Lysløsningen er typisk tilpasset den enkelte beboer, der eksempelvis lider af grå stær.

Ved grå stær kan lys med høj farvegengivelse, hjælpe beboeren til at se bedre idet strukturer fremhæves.

Belysningen kan endvidere tilpasses den aktuelle tilstand af sygdommen og kan følge en eventuel forværring eller forbedring.

Hvordan synet udvikler sig ved
hhv. 25/45/60 og 80 år

PULS LAMPE

VERDENS ENESTE TRANSPORTABLE MULTIFUNKTIONS SUNDHEDSLAMPE

Lampen har en unik funktionsdygtighed og kan indstilles med døgnrytmelys til patienterne og venflon- eller inspektionslys til personalet.

  • Let ay  håndtere med rund og ergonomisk greb-venlig geometri.
  • Let at manøvrere og flytte mellem forskellige brugere.
  • Hygiejnisk; med enkle, lukkede og konstruktion med justerbare led.
  • Energibesparende LED-baseret teknilogi.
puls-1