NYHEDER


Lightcares døgnrytmelys leverer flotte resultater i ny rapport fra Region Syddanmark 

Ny rapport fra Region Syddanmark påviser Lightcares døgnrytmelys positive effekt på både patienter og medarbejdere i psykiatrien. 
Rapporten dækker Lightcares første installation med fulddynamisk LED døgnrytmelys på 70 sengepladser i retspsykiatrisk afdeling i Middelfart(2012) og 78 almenpsykiatriske sengepladser fordelt på fem afsnit på Psykiatrisk Afdeling i Esbjerg(2013).

Esbjerg psykiatriske hospital blev startskuddet for Lightcare til at satse på egen udvikling af multifarvede LED boards og dertilhørende fixture controllere, zonecontrollere og serverløsninger.
Disse hardware og software komponenter var utilgængelig på verdensmarkedet og komplet nyskabende i belysningsindustrien. 
Med udgangspunkt i eksisterende evidens på området, ny forskning og kvalitative undersøgelser af brugeres behov var målet at skabe et sundere og bedre lys der kunne give bedre søvn, skabe øget tryghed, minimere konfliktniveau samt skabe optimale betingelser for patienter og personale i psykiatrien. 
Claus Søgaard udtaler: "Det vil jeg i al beskedenhed sige er lykkedes til alles fulde tilfredshed." 

Rapporten viser at patienter opfører sig roligere i løbet af dagen, falder hurtigere i søvn om aftenen og har færre opvågninger i løbet af natten.

På billedet ses Claus Søgaard undervise personalet i brugen af Lightcares installationer på Esbjerg Psykiatri.
Esbjerg Psykiatri Undervisning.png
Uddrag: "Evalueringen har vist, at der overvejende er positive erfaringer med døgnrytmelyset på de tre psykiatriske afdelinger. Både medarbejdere og patienter oplever, at lyset er med til at fremme en naturlig døgnrytme, og at det er behageligt at opholde sig i. Navnlig den dæmpede aftenbelysning får rosende ord. Patienterne mener, at det giver en hyggelig stemning og samtidig er med til, at de gearer ned til natten. Medarbejdere vurderer også, at lyset har en gavnlig effekt i forhold til patienterne ift. søvnkvalitet og søvnvaner og desuden er med til at give ro ved bl.a. at ’nudge’ patienterne til mindre aktivitet om aftenen og natten." 

Med konstant fokus på nyeste rapporter, viden og forskning opdaterer Lightcare løbende de kliniske validerede lysprotokoller så de passer 100% til målgruppen.

Brugerne imødekommes altid med undervisning i vores driftssikre produktserie som er understøttet af et lækkert og brugervenligt design. Produktserien er simpel i betjening, let at vedligeholde og enkel at ændre efter behov.

Rapporten kan downloades her: Rapport fra Region Syddanmark