FAQ - bliv klogere


Hvad er Fulddynamisk Døgnrytmelys?

Fulddynamisk døgnrytmelys er et valideret lys program der følger den naturlig døgnrytme. Når vores krop følger en naturlig døgnrytme oplever vi en bedre søvn, øget energiniveau og tilstedeværelse. Udviklingen af LED teknologi gør det muligt at programmere forskellig farvede lys scenarier der kan betjenes fra et betjenings venligt system. Sammen med det Fulddynamiske Døgnrytmelys, der kan tage udgangspunkt i forskellige chronotyper, følger en række faste scenarier der kan være relevante i flere sammenhænge, herunder lys der eksempelvis virker beroligende eller aktivitetsfremmende. 


Hvad er terapeutisk lys?

Terapeutisk lys er en special udviklet boost funktion, med et højt niveau af blå farver i lyset. Terapilys kan være med til at forebygge vinterdepression og anvendes også i forbindelse med demens og alzheimers. Terapilys kan give et bedre lys ved ældre personer der læser, med den høje lysintensitet og farvegengivelse fremhæves strukturer som gør det nemmere at se.


Hvad er Healthcare lys?

Healthcare lys er special tilpassede faste lysscenarier der er udviklet i samarbejde med brugere. Typisk tager funktionerne udgangspunkt i individuelle arbejdsforhold og præferencer fra individuelle brugere. Vi har blandt andet udviklet farvet operations lys i røde, grønne og blå nuancer. Vi har udviklet funktioner til venflon og skærm arbejde eller scannerum, hvor lyset er med til at fremhæve strukturer og minimere risikoen for fejl. Lyset er flere steder med til at skabe bedre arbejdsforhold, idet personalet oplever mindre træthed i øjne og dermed bedre mulighed for at opretholde koncentrationen.


Hvad er tunable white light?

Lyset varierer i farvetemperatur fra det varme behagelige og stemningsskabende lys (2700K) til det koldere dagslys (6500K)

LIGHTCARE tilbyder med sin TUNEABLE WHITE løsning et omkostningseffektivt system, der sætter vores kunder i stand til at byde dagslyset indenfor uden at skulle gå på kompromis med kvaliteten af lyset eller armaturdesignet.

TUNABLE WHITE er et sundere og bedre lys.


Hvilke fordele give LIGHTCARE løsninger?

Fra tidligere projekter har vi indsamlet tendenser fra medarbejdere, borgere/patienter og arbejdsgiver og listet fordelene forbundet med LIGHTCARE belysningsløsninger.

For medarbejdere For borgere og patienter For arbejdsgivere

- Øget jobtilfredshed

- Færre sygedage

- Øget energiniveau

- Bedre arbejdsforhold

- Nattevagter er mere attraktive

 

- Bedre velbefindende

- Øget funktionsevne

- Mere energi

- Bedre søvnmønster

- Mindre skader

- Bedre rehabilitering

- Mindre fravær

- Besparelser i vikariat

- Øget medarbejdertilfredshed

- Øget produktivitet

- Energibesparelser