Døgnrytmelys og terapilys

Både borgere og personale der opholder sig på dagsafsnit på psykiatriske institutioner oplever fordele fra LIGHTCARE fulddynamisk LED belysning. Dagslys simulering er tilpasser automatisk uden forstyrrelser fra morgen til sen eftermiddag. Lyset styrker den sensitive borgers humør positivt. Søvnmønstre og generel velbefindende øges fra LIGHTCARE lysscenarierne, samtidig kan lyset positivt påvirke jobtilfredsheden, effektiviteten og personalets sygedage.

Borger med en forskellige diagnoser reagere typisk positivt på farvet lys. I flere eksempler har skift i farven på lyset vist positive resultater på adfærden i adfærden hos patienter. Personalet har manuelt mulighed for at skifte farven på lyset i hver afsnit eller sengestue alt efter hvilke præferencer patienten har.

Rolige og sikre omgivelser

Lys bør ikke ses som en metode til behandling men som en løsning der kan bidrage til mere komfortable og rolige omgivelser. Lyset kan skabe mere behagelige omgivelser for patienter og være med til at nedtrappe konfliktniveauet imellem patienter men også imellem patienter og personale. Personalet kan derfor også oplevet øget tryghed i arbejdet. Lyset kan tilpasses patientens ønske for en specifik farve som kan være have en beroligende effekt på individuelle patienter.

Blå farver virker typisk opkvikkende, god til at reducere søvn impulser og øge aktivitetsniveauet. Rødt lys beroliger og reducere ofte aggressioner og angst tilfælde. Magenta farver fremhæver kontraster og virker godt ved daglige opgaver.

Armaturer fra LIGHTCARE er sikret patientens situation så de ikke kan føre skade på sig selv ved tilfælde med aggressioner eller angst.