Intensiv afdelinger

Skifteholdsarbejde er en naturlig del af nutidens intensive afdelinger. Undersøgelser har vist, at skifteholdsarbejde har forskellige indvirkninger på helbredet. Det indebærer eksempelvis træthed, dårlig søvn og metaboliske forstyrrelser.

En af årsagerne til sammenhængen mellem skifteholdsarbejde og helbredsproblemer er forstyrrelser i melatonin produktionen, som regulerer menneskets døgnrytme. Melatonin produktionen vil normalt være lav om dagen og høj om aftenen/natten. Ved arbejde i almindeligt lys i aften- og nattetimerne, vil melatonin niveauet blive undertrykt, og man vil opleve diverse søvnproblemer. 

Løsninger fra LIGHTCARE omfatter alle farvespektrets farver som gør det muligt at producere et rødt lys om natten, der afbalancere produktionen af melatonin. Fra forskellige projekter er personer der har prøvet at arbejde i det røde lys yderst tilfredse og finder det særdeles komfortabel. 

I intensiv afdelinger opholder nogen af de mest kritiske patienter sig. Fokus på individuelle behov i patientens omgivelser har vist sig at øge den generelle trivsel, fremskynde healingsprocessen og reducere traume induceret bivirkninger. Grønne og varme gule / røde farver kan være præprogrammeret eller programmeret individuelt til de specifikke omgivelser.

Individuel tilpasning

Dynamisk lys kan tilpasses i samtlige af de kirurgiske funktioner. Vi hjælper personalet med at realisere deres fulde potentiale ved unik tilpasning af lysfunktionerne, som fremhæver kontraster på røntgen, ultralyd og farvemonitorer. Dermed skabes de bedst mulige synsforhold ved blandt andet laparoskopi og venflon. Det fulddynamiske lys kan justeres både manuelt og automatisk efter arbejdsstillinger og type af operation. Der er i alt ni indstillinger af lyset. Farveskalaerne indeholder varierende grader af blandt andet grønt-, rødt-, blåt-, magenta-, blødt- og dagslys. Lyset kan justeres til personalets individuelle behov.