Terapilys for den ældre

Terapilys bidrager positivt til den helbredende proces og forebyggelse af kroniske sygdomme, særligt blandt personer i ældreplejen, der opholder sig meget indendørs.

Fulddynamisk lys og terapilys har dokumenteret helbredende effekt for ældre mennesker der har problemer med vinterdepression og træthed, søvnbesvær eller synshandikap.

Terapilys handler om korrekt dosering af lyset, flere undersøgelser har vist, at et korrekt doseret lys har positive effekter på helbredet.

Terapilys ved vinterdepression og træthed

Hovedsageligt handler det om at producere den rette mængde hormoner hos den ældre person, på det rette tidspunkt af døgnet.

En sundere døgnrytme skaber et styrket immunforsvar og forbedrer kroppens rehabilitering.

Ved at sikre den rette mængde lys i løbet af dagen øges produktionen af serotonin, som har positiv dokumenteret effekt ved depression. 

Hos den ældre beboer, der lider af generel træthed, kan det fulddynamiske lys virke som et vækkeur. Gradvis opvågning ved lys har klinisk dokumenteret effekt på den daglige trivsel.

Generel træthed op af dagen kan også afhjælpes ved eksponering af et stærkere lys, som er muligt med fulddynamisk døgnrytmelys. 

Terapilys ved søvnbesvær

Fulddynamisk lys kan hjælpe mod vinterdepresion og vintertræthed. 

Anvendelsen af lys mod disse lidelser er noget af det mest dokumenterede på området og er en naturlig del af lysløsningen, men visse former for søvnproblemer kan også afhjælpes.

En bedre søvn kan skabes ved at reducere lyset i timerne inden sengetid, kombineret med et opvågningslys tidligt om morgenen der simulere solopgangen.

Patienter oplever, at de har nemmere ved at falde i søvn, samtidig med at de har et øget energiniveau i løbet af dagen.

Terapilys ved synshandicap

Det terapeutiske lys har positive effekter på diverse synshandicap. Lysløsningen er typisk tilpasset den enkelte beboer, der eksempelvis lider af grå stær.

Ved grå står kan lys med høj farvegengivelse, hjælpe beboeren til at se bedre idet strukturer fremhæves. 

Belysningen kan endvidere tilpasses den aktuelle tilstand af sygdommen og kan følge en eventuel forværring eller forbedring.