Fulddynamisk Døgnrytmelys med terapi- og boost funktion

Fulddynamisk Døgnrytmelys er specialudviklet til sundhedssektoren med inputs fra et bredt samarbejde med brugere og forskere på området. Konceptet bygger på formålet at skabe et sundere lys i pleje- og sundhedssektoren. I samarbejde med brugere, døgnrytme- og søvnspecialister har vi udviklet et koncept, der stabiliserer det menneskelige biologiske ur. Fulddynamisk Døgnrytmelys anvender alle farver i farvespektret ved at kombinere RGBWWA (Rød, Grøn, Blå, varm hvid (W), kold hvid (W) og Amber) LED dioder. Vores erfaringer og knowhow gør os i stand til at levere unikke systemer inden for døgnrytmelys og kelvin change løsninger.

  • Det intelligente lys er programmeret i en fast døgnrytme. Med bløde og flydende variationer i lysets farve og intensitet kan vi skabe et lys, der stabiliserer menneskets indre døgnrytme.

  • Om morgenen er boost- og terapifunktionen med til at aktivere kroppen; lyset stiger fra morgenen gradvist til høj intensitet og farvetemperaturer. Det er bevist, at blå farver i lyset er med til at hæmme produktionen af søvnhormonet melatonin og stimulere produktionen af serotonin og kortisol. De blå farver i lyset om morgenen og i løbet af dagen er altså med til at påvirke kroppens energi- og aktivitetsniveau op ad dagen.

  • Om aftenen er det brugertilpassede aften og nattelys med til at skabe optimale betingelser og forberede kroppen til en god nattesøvn. Ved at fjerne de blå farver i lyset og i stedet anvende et rød/orange lys hen på aftenen skabes optimale betingelser for produktionen af søvnhormonet melatonin. Det rød/orange lys er samtidig med til at skabe tryghed og ro for beboere og patienter. Personalet oplever en bedre døgnrytme, da de har nemmere ved at falde i søvn efter endt aften- og nattevagt.

  • Vi tager hensyn til individuelle behov hos beboere samt personale med faste lysscenarier som eksempelvis beroligende-, aktivitets- eller rengøringslys. De faste lysscenarier bygger på erfaringer fra brugere i sundhedssektoren.

  • Det største projekt i Danmark til dato er netop i gang i Silkeborg Kommune, hvor 120 pleje- og demensboliger opføres.

Lightcare er specialister i døgnrytmelys til pleje- og sundhedssektoren. Med et lysdesign, der stabiliserer døgnrytmen og samtidig tager hensyn til individuelle behov hos beboere, patienter og personale, skaber vi et sundere lys i pleje- og sundhedssektoren.

Fulddynamisk Døgnrytmelys